Проекти

Проект за изработване на скулптурна фигура на Александър Керков. Вечният музикант и чаровният зевзек

Проектът предвижда изработване и експониране в градска среда на скулптурна фигура на Александър Керков, първият композитор на фанфарна музика в България и известен габровски музикант, музикален педагог и зевзек, посветил целия си живот на децата, на младото поколение и на музиката. Фигурата на Керков, седнал на пейка, ще бъде изработена от месинг в естествен човешки ръст от габровския скулптор Георги Балабанов. Композицията ще бъде поставена в градинката пред Кафене „Глинени гърнета”.

Проектът на Женско благотворително дружество „Майчина грижа“ се реализира с дарения на габровци и е съфинансиран по Програма „Култура“, Приоритет 1: „160 години Габрово град“ на Община Габрово.

Прочети още Сайт на проекта


Проект „Електронен пътеводител на паметните знаци (паметници, паметни плочи, улици и др.) на дарители, благодетели и меценати в Габрово“

Целта на проекта е да съдейства за поддържането и съхраняването на обществената памет за делото и приноса на видни личности от Габрово за развитието на благотворителността, да предаде знанието за миналото, което е от значение и пример за възпитанието на днешните и бъдещи поколения, да подпомага развитието на туризма в града.

Проектът се реализара с финансовата подкрепа на Обществен дарителски фонд - Габрово.

Прочети още Сайт на проекта