Инициативата „НЕ СТЕ САМИ“ продължава!

На 30 май, ЖБД „Майчина грижа“ проведе инициативата „Не сте сами“ – дарения на продукти от първа необходимост за Великденските празници на самотни възрастни хора, останали без грижи от страна на близки и роднини, в селата на Община Габрово.

Всеки пакет съдържаше брашно, ориз, олио, макарони, кори за баница, сирене, траен колбас, различни видове консерви и топъл козунак. Бяха подкрепени 56 души и 4 семейства с общо 9 деца в неравностойно социално положение от 14 населени места в Габровска община.

За закупуване на продуктите се използваха останалите средства от Коледната инициатива „Не сте сами“, както и от дарители.

Топли козунаци дарихме и на 25 души, които получават храна от Църквата „Свето успение Богородично“ – Габрово и 2 семейства с деца в неравностойно социално положение.

В тази Инициатива и ние не бяхме сами!

Благодарим за подкрепата на Търговска верига „Лидл“, която ни предостави ваучери за закупуване на продукти на стойност 500 лв.

Специални благодарности на г-жа Наталия Добрева – управител в магазин „Лидл“, която лично дари пакети със сладки лакомства за 9 деца!

Благодарим и на г-жа Цветелина Маркова от Фирма „Тривър“, която ни дари опаковъчните материали за продуктите!

Благодарим за логистичната подкрепа на Община Габрово, на кметовете и кметските наместници, които раздадоха пакетите на всички хора по изготвените списъци!

Надяваме се, че сме успели да подкрепим тези изоставени самотни хора, да стоплим сърцата и душите им и да повярват, че ДОБРОТО СЪЩЕСТВУВА!

Следваща акция по Инициативата „Не сте сами“ ще проведем за Коледа.

Пожелаваме Ви Светли Великденски празници! Нека бъдем по-добри и заедно!

Дамите от ЖБД „Майчина грижа“ сме се събрали да творим добро и очакваме цялата Ви подкрепа!

 

Следвайте ни в Instagram https://www.instagram.com/maichina_grija_gb/