УЧИЛИЩЕТО ЗА РОДИТЕЛИ В ГАБРОВО ПРОДЪЛЖАВА СВОЯТА ДЕЙНОСТ

На 11 април, в приятна обстановка в кафенето на Търговски център Тера мол се проведе поредната среща на Училище за родители. Разгледаха се две теми: „Как да се справим с ревността при децата?“ и „Как да превъзмогнем ината при децата?“. Темите бяха поставени от участниците в предходната среща, а в настоящата, освен майки участваха и баби, които също са активни участници в отглеждането на децата.

Лектор на срещата е доц. Диана Димитрова – доктор по психология и директор на Великотърновския филиал на Медицински университет – Варна.

Темите бяха изключително интересно презентирани и с помощта и на слайдове. Участниците получиха отговори на много въпроси и полезни съвети – коя е най-добрата разлика в годините на децата; какво да говорят на детето си по време на следваща бременност и когато очакват следващата си рожба; защо детето се бои да не загуби любовта на родителите си; защо, когато децата ревнуват са много гневни; какви са нашите инстинкти, като родители и защо си мислим, че винаги действаме разумно; защо е важно да слушаме какво казват децата ни; как да разчитаме какво чувстват децата ни от техните рисунки и много други въпроси, свързани с отглеждането и възпитанието на децата.

Очаквайте датата на следваща среща с тема, която вие поставяте!

 Следвайте ни и в Instagram https://www.instagram.com/maichina_grija_gb/