В Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания

Дамите от ЖБД „Майчена грижа“ посетиха тримата ученици в семейното им жилище в присъствието на техните ръководители – г-жа Нина Джажева и г-жа Боряна Йорданова. Председателят на дружеството г-жа Стефка Василева им връчи диплом и стипендия от фонд „Д-р Тота Венкова“, както и издания на Дружеството. Средствата за стипендиите са дарение от г-н Иван Несторов родственик и достоен наследник на д-р Тота Венкова.

Учениците бяха много добре запознати и живота и дейността на д-р Тота Венкова, а някои от тях бяха писали и реферат за нея.

Виктория   Нисторова е ученичка от 11 клас на Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ – Габрово, Специалност „Приготвяне на кулинарни изделия и напитки“.

Отлична ученичка, активна във всички училищни и извънучилищни  инициативи. Печели първи места в училищни състезания по специалността, както и на национално ниво. Одобрена е за Програма „Еразъм“ и е участвала в учебна практика в Германия. Тя е целенасочена и мотивирана в учебния процес и печели доверието на учителския екип.

 

Екатерина Илиева е ученичка от 10 Д клас на Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ – Габрово, Специалност „Производство и преработка на мляко и млечни продукти“. Тя е много активна и постоянна в учебния процес. Одобрена е за Програма „Еразъм“ и е участвала в учебна практика в Португалия. Проявява упоритост в усвояване на учебния материал. Има гласувано доверие като отговорник на класа.

Мариян   Аврамов е ученик от 10 клас на Средно училище „Райчо Каролев“ – Габрово. Той е отличен ученик с активно участие в учебния процес. Има талант в областта на музикалното изкуство, свири на китара и барабани. Той е стипендиант на Сдружение „Плюшено мече – Програма „Скритите таланти на България“. Участва в празнични градски и регионални концерти.

И тримата ученици демонстрират добро отношение към учебния процес и трудолюбие, което ги прави достойни носители на наградата от Фонд „Д-р Тота Венкова – Възрожденката“.

Следвайте ни в Instagram https://www.instagram.com/maichina_grija_gb/