Благовещение

На 25 март Православната църква отбелязва празника Благовещение, на който се почита едно от най-големите тайнства в християнството. Според Библията на този ден архангел Гавраил съобщава на Дева Мария благата вест, че тя ще роди Спасителя на човечеството – сина Божий Исус Христос. Именно Благовещение е денят, който се почита като Ден на жената и майката и е празник на ЖБД „Майчина грижа” – Габрово.

През годините, на този празник Дружеството подарява концерт на габровци, организира благотворителни концерти в подкрепа на нуждаещи се или за обществено значими каузи, в партньорството на РЕМО „Етър“ провежда кулинарни изложби и др. За съжаление през 2020-2021 г., извънредната ситуация не позволи организиране на подобни инициативи.

Традиционно поставихме цветя на паметната морената до Църквата „Св. Троица“, открита по случай 125-годишнина на Дружеството.

Пожелаваме на всички дами от Дружеството много здраве и сили да продължим заедно да работим и да творим добро!

На всички жени пожелаваме да имат повече вяра и надежда, да отворят сърцето си за нуждаещите се, защото днес всички имаме огромна нужда от съпричастност и подкрепа!